what to do. where to go.

Schiedam verrast. De prachtige straatjes, aan elkaar gevlochten door de Schie en de kenmerkende molens en bruggen zijn voor veel mensen een selfiestop waard. En als local leer je snel genoeg de populairste spots kennen. De lekkerste bakkertjes, de beste gin-tasting… de smaken van Schiedam worden duidelijk van generatie op generatie doorgegeven.

Image

alles in de buurt

de buurt van s'MAAK

Je ziet ‘t. Voor gezellige restaurantjes, flexwerkplekken en koffiecorners hoef je niet ver te zoeken. En met Schiedam Centraal om de hoek zit je voor de afwisseling natuurlijk ook zo in Rotterdam of een andere stad.


Image
Image

chillen in de parkbibliotheek


Zo ongeveer the place to be in de stad. Een indrukwekkend, monumentaal pand met een metershoge binnentuin. Begin hier lekker aan je weekend met Friday Drinks en live muziek.

BEZOEK DE PARKBIBLIOTHEEK →

Image

afzakkertje bij het Jenevermuseum


Leren over jenever, onder het genot van jenever. Als dat maar goed gaat. Afwachten wat je de volgende dag nog weet…

BEZOEK HET JENEVERMUSEUM →

Image

aan de koffie of cocktails bij POST


Een nieuwe spot in Schiedam: een koffie- en cocktailbar in één. In het weekend zitten hier ’s ochtends families aan de koffie. En ’s avonds komt de jeugd af op de borrelplanken en Schiedamse cocktails. Goed recept!

BEZOEK POST →

Image

even resetten in het Beatrixpark


In het grootste park van de stad, vind je speelweiden, wandelpaden, een heemtuin, kinderboerderij, speeltuin, restaurant en vijvers. En er is meer groen in de buurt waar je lekker uit kan waaien.

BEZOEK GROEN IN SCHIEDAM →

Image

ontdek culinair Schiedam bij 1714 Drinks & Bites


Meer dan alleen een jaartal. Volgens de eigenaren is 17:14 uur ook een perfect moment voor een cocktail of borrelhap. Zijn wij het mee eens. Bij mooi weer zit je hier ideaal op de terrasboot aan de Lange Haven.

BEZOEK 1714 DRINKS & BITES →

Image

in de rij bij Yokohama Ramen Saito


Zo basic als de inrichting, zo fantastisch is het eten hier. Je ziet regelmatig rijen staan, voor de beste kom ramen van Schiedam, Rotterdam en omgeving, volgens de kenners.

BEZOEK YOKOHAMA →

Image

cultureel rondje museum de Walvisch


Eén van de hoogste molens van Europa met een waanzinnig uitzicht over de stad. Leer hier zelf tarwe malen en van alles over de werking en stand van de wieken. Ook leuk voor de kleintjes. Als thuisbakker kan je terecht in de molenwinkel voor de lekkerste bakartikelen.

BEZOEK MUSEUM DE WALVISCH →

Image

legendarisch snacken bij de Pinguin


Je doet het goed als je op Insta door de ‘snackspert’ wordt benoemd als potentieel legendarische snackbar. En je broodje Pingsalon – de eigen interpretatie van de Rotterdamse kapsalon – nog goed uit de verf komt ook.

BEZOEK DE PINGUIN →

Image

pak een show in Theater aan de Schie


Even een avondje cultuur in plaats van Netflixen? Staat je goed! Of het theater nu open is of niet, je kan ook thuis vanuit je luie stoel voorstellingen volgen. Gewoon online via livestreams. Check het programma op de website.

BEZOEK THEATER AAN DE SCHIE →