Verkoopinformatie s'MAAK Schiedam

De verkoop van s’MAAK verloopt in een aantal stappen. Via onderstaande uitleg nemen we je mee door de verschillende fases van verkoop. Heb je hierover vragen? Neem dan contact op.

Start verkoop: 24 november 2021

De eerste inschrijfperiode is gesloten. Je kunt je nog inschrijven als reservekandidaat.

 

Op de aanbodpagina vind je de verkoopinformatie van alle woningen die in verkoop zijn. Heb je je favoriete bouwnummer(s) gekozen en wil je in aanmerking komen voor één van de woningen? Schrijf je dan snel in door op ‘inschrijven’ te klikken bij het bouwnummer. Uiteraard kun je meerdere voorkeuren aangeven. Het bouwnummer wat je het liefst wil hebben zet je dan als 1e voorkeur en tweede bouwnummer als 2e voorkeur enz.

Inschrijven

Het inschrijfformulier kun je in het menu van ‘mijn omgeving’ vinden.

Omdat de inschrijving gesloten is, is het alleen nog mogelijk om je in te schrijven als reservekandidaat.

 

De voorkeuren kun je in je account bevestigen en definitief inschrijven op deze bouwnummers. Volg alle stappen van het formulier en als je tevreden bent, kun je het (reserve)formulier digitaal ondertekenen en versturen. Uiteraard ontvang je hiervan een bevestiging.

Ben je nieuw?
Vul dan eerst op de belangstellingspagina het formulier in. Vervolgens ontvang je een bericht om een persoonlijk account aan te maken. Zodra je dat gedaan hebt en ingelogd bent, zie je in het menu het inschrijfformulier staan. Volg alle stappen van het formulier en als je tevreden bent kun je het formulier ondertekenen en versturen. Je ontvangt hiervan een bevestiging. Let op; het kan zijn dat het bericht om je account te activeren in je ongewenste mail terecht komt!

Toewijzingsprocedure

De inschrijftermijn eindigt op maandag 6 december om 9:00 uur. Voor de toewijzing van de woningen kijken we niet naar wie zich als eerste heeft ingeschreven. Neem dus gerust de tijd om alle informatie te bekijken, voordat je een keuze voor een woning maakt.

Alle woningen worden kort na de sluiting van de inschrijftermijn toegewezen op basis van financiële haalbaarheid. Indien meerdere mensen hieraan voldoen, dan kiest ons systeem automatisch een kandidaat. Vul het formulier daarom zo volledig mogelijk in. Krijg je een woning toegewezen, dan neemt één van de betrokken makelaars contact met je op om een eerste gesprek in te plannen. De overige kandidaten ontvangen een e-mail waarin staat dat ze voor nu geen woning toegewezen krijgen. Als er geen bouwnummer van jouw voorkeur meer beschikbaar is, dan word je op de reservelijst geplaatst. Valt een optant af, dan biedt de makelaar de woning opnieuw aan op basis van de reservelijst, mits het vrijgevallen bouwnummer als voorkeur is opgegeven. Er zit geen volgorde in de reservelijst, ons systeem kiest dan een kandidaat die als eerste voldoet aan de voorwaarden.

Woning kopen

Op het moment dat je hoort dat je een woning toegewezen hebt gekregen, wordt er een eerste gesprek ingepland met de desbetreffende makelaar. Let op; de gesprekken worden ingepland op volgorde van hoge bouwnummers naar de lage bouwnummers. Tijdens dit eerste gesprek neemt de makelaar het proces van de aankoop van de woning met je door en samen werpen jullie een blik op de concept verkoopcontractstukken.

Aan het einde van het gesprek word je gevraagd of je de woning definitief wilt kopen. De koop- en aanneemovereenkomst sturen we digitaal toe en kun je eveneens digitaal voorzien van een handtekening. Het is goed om te weten dat je na het ondertekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst nog twee maanden de tijd hebt om de financiering te regelen.