Verkoopinformatie s'MAAK Schiedam

De verkoop van s’MAAK verloopt in een aantal stappen. Via onderstaande uitleg nemen we je mee door de verschillende fases van verkoop. Heb je hierover vragen? Neem dan contact op.

Aanbod in s’MAAK

Op de aanbodpagina vind je de eerste verkoopinformatie van alle woningen die binnenkort in verkoop gaan. Heb je je favoriete bouwnummer(s) gekozen en wil je straks in aanmerking komen voor één van de woningen? Geef dan alvast je voorkeur aan door op de interesseknop te klikken bij het bouwnummer. Uiteraard kunnen de voorkeuren bestaan uit meerdere bouwnummers. Het bouwnummer wat je het liefst wil hebben zet je dan als 1e voorkeur en tweede bouwnummer als 2e voorkeur enz.

Start verkoop

De verkoop van s’MAAK start naar verwachting dit najaar! Vanaf dat moment wordt het hele project en alle bouwnummers goed uitgelicht op de website. Ook kun je enkele belangrijke concept documenten downloaden zoals plattegronden, technische omschrijving en verdiepingsoverzichten.

Inschrijven

Als de verkoop start verschijnt het inschrijfformulier in het menu van je ‘mijn omgeving’. Vanaf dat moment kun je jouw voorkeuren bevestigen (of eventueel nog wijzigen) en inschrijven op deze bouwnummers. Volg alle stappen van het formulier en als je tevreden bent, kun je het formulier digitaal ondertekenen en versturen. Uiteraard ontvang je hiervan een bevestiging. Je kunt je voorkeuren nog wijzigen tot het einde van het inschrijftermijn.

 

Ben je nieuw?
Vul dan eerst op de belangstellingspagina het formulier in. Vervolgens ontvang je een bericht om een persoonlijk account aan te maken. Zodra je dat gedaan hebt en ingelogd bent, zie je in het menu het inschrijfformulier staan. Volg alle stappen van het formulier en als je tevreden bent kun je het formulier ondertekenen en versturen. Je ontvangt hiervan een bevestiging. Let op; het kan zijn dat het bericht om je account te activeren in je ongewenste mail terecht komt!

Toewijzingsprocedure

Voor deze toewijzing van de woningen kijken we niet naar wie zich als eerste heeft ingeschreven. Neem dus gerust de tijd om alle informatie te bekijken, voordat je een keuze voor een woning maakt.

 

Alle woningen worden kort na de sluiting van de inschrijftermijn toegewezen op basis van financiële haalbaarheid. Indien meerdere mensen hieraan voldoen, dan kiest ons systeem automatisch een kandidaat. Vul het formulier daarom zo volledig mogelijk in. Krijg je een woning toegewezen, dan neemt één van de betrokken makelaars contact met je op om een eerste gesprek in te plannen. De overige kandidaten ontvangen een e-mail waarin staat dat ze voor nu geen woning toegewezen krijgen. Als er geen bouwnummer van jouw voorkeur meer beschikbaar is, dan word je op de reservelijst geplaatst. Valt een optant af, dan biedt de makelaar de woning opnieuw aan op basis van de reservelijst, mits het vrijgevallen bouwnummer als voorkeur is opgegeven. Er zit geen volgorde in de reservelijst, ons systeem kiest dan een kandidaat die als eerste voldoet aan de voorwaarden.

Woning kopen

Op het moment dat je hoort dat je een woning toegewezen hebt gekregen, wordt er een eerste gesprek ingepland met de desbetreffende makelaar. Tijdens dit eerste gesprek neemt de makelaar het proces van de aankoop van de woning met je door en samen werpen jullie een blik op de concept verkoopcontractstukken. Aan het einde van het gesprek word je gevraagd of je de woning definitief wilt kopen. De koop- en aanneemovereenkomst sturen we digitaal toe en kun je eveneens digitaal voorzien van een handtekening. Het is goed om te weten dat je na het ondertekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst nog twee maanden de tijd hebt om de financiering te regelen.